beats by dre cheap

Uhapsen Radovan - Pa sta ???

Prije nekoliko veceri legnem spavati. Umoran. Obuzeo me prvi san, trzne me zvuk mobitela. Sms: Uhapsen Karadzic. Kontam rodjak se sali. Nije prosla minuta nova poruka od prijetalja sa istim sadrzajem. Pa jos jedna i tako nekoliko puta od razlicitih osoba dobijem poruku da je uhapsen Karadzic. Nisam upalio ni televiziju ni kompijuter da provjerim da li su te informacije tacne. Jednostavno vaznije je spavati nego se baviti Karadzicem u pola noci. Ako je uhapsen, mislim, bilo je i krajnje vrijeme. Ako pak nije uhapsen, sve ce se smiriti za dva tri dana. Zene ce malo po kahvama razglabati o novoj Vladi u Srbiji koja "vara Europu hapsenjem Karadzica". Zaspim. Ko da je Radovan bitniji od mog umora.
Ujutro stvarno uhapsen. Otvorim sa-x tamo vec i slike. Cudno mi. Covjek zivio, radio, zaradjivao, hodao, ljetovao... Ja ravnodusan. Samo mi malo krivo, lijepo bi Radovanu za ovih 13 godina.

Pokusavam evo nekoliko dana pronaci u sebi tu emociju, tu trunku necega u sebi sto bi mogao povezati s Karadzicem. Nema pa nema. Kao da je njega bilo briga za mene prije mnogo godina. Kao da je Karadzica bilo briga sto se ubijaju ljudi. Zar mene treba biti briga sto su ga uhapsili ? Pa i da ga ubiju, briga me. Kao, pravda je to. Ako je ovo pravda, ja zelim biti nepravedan covjek. 13 godina je ismijavao sve. 13 godina jos otkopavamo masovne grobnice (cak se informacije o njima placaju). Jel to pravedno ? Kazu pravda je spora. Kome treba takva pravda ? Nekim novim generacijama kojima ce biti svejedno ? (meni je vec sad svejedno, mogu misliti kako ce danasnji klinci razmisljati za 15-tak godina, kada recimo uhapse Mladica, ili se objavi informacija da je mrtav). Ko najvise dobija ovim hapsenjem ? Zrtve sigurno nista ne dobijaju. Nema tu ni trunke dusevne satisfakcije, jer za 13 godina sve je izlapilo. Mogu ga odmah strijeljati, cini mi se da se emocije ne bi probudile. Sta dobija Bosna i Hercegovina ? Nista . Karadzic davno otisao u Srbiju, a u nasoj Bosni ostalo hiljade "Radovancica" ... Najvise ce cini se u svoj prici dobiti zemlja osudjena za genocid. Srbija. Sada slobobodno mogu reci da saradjuju sa Hagom i da su i taj uvjet ispunili kada je put u Europu u pitanju. A to, sto je pola stanovnika te zemlje glasalo za Radikale, koji bestidno ne samo podrzavaju Karadzica, vec posljednjih dana prijete lincom, to je u drugom planu. Bas kao sto je u drugom planu presuda Medjunarodnog suda pravda u Hagu o tuzbi BiH protiv SiCg. Republika Srpska ? Uci ce u historiju, kao dio teritorije ciji su tvorci ratni zlocinci. Ali kao da je to bitno. Ona je zagarantovana Dejtonom i mora postojati. A to sto je nastala na genocidu i krvi, eh evo sad Radovana pa nek odgovara. Jedan covjek.

**********
JEL TO PRAVEDNO ???? JEL SE TREBAM RADOVATI ???

*********

Radovanovom hapsenju radovao bih se samo kada bi bilo normalnih ljudi na ovom Balkanu, koji bi osudili ono sto je ovaj covjek kreirao i ucinio u nedavnoj proslosti. Ovako zasto da se radujem, kada ce mi komsije ostati oni koji bi sve ucinili da vide Radovana na mjestu predsjednika neceg sto je srpsko.

Jedino zbog cega se mogu radovati, sto od prije nekoliko dana mirne duse mogu obuc majicu koju su do sada mogli nositi samo privilegovani Srbi. Onu majicu sa natpisom : JA ZNAM GDJE JE RADOVAN !!! Al' majica manje vise, slogan mi je malo minimalisticki, pa me ni to ne raduje ...

Djecak iz Srebrenice
http://srebrenica.blogger.ba
25/07/2008 21:50