beats by dre cheap

Milorad Dod...

Poslije "Zakona Brojeva" nasumicno pritiscem tipke na daljinskom. Upravljam televizijom, bas kao sto neko upravlja nasim zivotima. Nakon tri kruga "saltanja", odlucim zaspati a tv ostaviti upaljen. Ostavim na nekom kanalu koji je prenesio snimak sudjenja Vojislavu Seselju. Neki (valjda) svjedok prica.

... On je bio glavni u tom dijelu doline Neretve. Rodom je iz malog mjesta Zitomislic.

- Kome je odgovarao taj covjek ? Ko su mu bili nadredjeni ?

- SDS. Odgovarao je SDS-u.

-Samo malo, ko je u to vrijeme bio prvi covjek SDS-a ? Cisto da se zna.

- Postovani gospodine sudija, to i ptice na grani znaju. Predsjednik SDS-a bio je Milorad Dod... ovaj Radovan Karadzic.

- Uredu

Iako sam bio u polusnu nisam mogao a da se ne nasmijem. Prije vise od 15 a manje od 20 godina Karadzica smo dozivljavali na odredjeni nacin. Isti nacin na koji danas vecina ljudi dozivljava Dodika. Dakle, vrtimo se u krug. Koliko god djela Dodika i Karadzica uticala na nacin dozivljavanja ovog dvojca kod Bosnjaka i jednog dijela Hrvata, toliko i odnos prema njima cini ih onim sto jesu. Bosnjaci stvaraju cetnike i djenerale. Srbi stvaraju Armiju BiH. Akcija bez reakcije je pucanj u prazno. Hitlera su stvorili Jevreji, Karadzica Bosnjaci ... Zato sto nije bilo reakcije ili je bilo i previse ?

U "Zakonu brojeva" onaj matematicar je obrazlozio teoriju MILO ZA DRAGO. Saradjuj ako saradjuju s tobom, bojkotoju ako te bojkotuju. Znamo mi na Balkanu za tu teoriju stoljecima. Samo se ona kod nas intrepetira malo drugacije: OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB... Valjda ce se roditi neke nove genereacije koje ce se interesovati samo za svoje zube i oci, ne i tudje. Do tada, neka ti Bog pomogne Balkane moj ... i tudji ..

Djecak iz Srebrenice
http://srebrenica.blogger.ba
28/01/2010 20:44